Agris.cz - agrární portál

Na mistrovství v kosení trávy se přihlásilo 80 sekáčů

25. 5. 1999 | ČTK

Na mistrovství v kosení trávy se prihlásilo 80 sekácu

ŽDÁR NAD SÁZAVOU 25. kvetna (CTK) - Na osm desítek mužu i žen se prihlásilo na ctvrtý rocník mistrovství republiky v kosení trávy, který se v sobotu uskutecní ve Ždáru nad Sázavou. Loni pri zahájení exceloval s kosou místopredseda KDU-CSL Jan Kasal, který v secení pokoril tehdejšího ministra zemedelství a svého stranického šéfa Josefa Luxe.

Jeho nástupce v ministerském kresle Jan Fencl, pro kterého letos poradatelé pripravili kosu, se však s nejvetší pravdepodobností akce nezúcastní kvuli sobotnímu zasedání ekonomické rady vlády. Neocekává se ani úcast zástupcu lidové strany, kterí mají o víkendu sjezd.

Na sekáce ceká i tentokrát tríhektarová louka pod Bránským rybníkem hrabete Radslava Kinského s kvalitním travním porostem, informoval CTK tiskový mluvcí porádajícího Kolpingova díla Michael Kubík. Mistrovství ve dvou vekových, ženských a mužských kategoriích, bude i tentokrát spojeno s chovatelskou prehlídkou a s predvedením zemedelské techniky. Pripraveno je i netradicní obcerstvení.

Lonské vítezství budou obhajovat šestadvacetiletý Jaroslav Sláma z Maršovic a dvaadvacetiletá Marcela Palcová z Nového Mesta na Morave, kterí loni získali Zlaté kosy a putovní pohár ministra zemedelství.

Nejstarším úcastníkem tretího rocníku byl sedmaosmdesátiletý Václav Pametnický z Nové Cerekve na Pelhrimovsku. Soutežní nasazení se loni nevyplatilo devetašedesátiletému sekáci z Jesenic, který po souteži skonal na srdecní infarkt.

Jaroslava Mikešová jpt kš


Zdroj: ČTK, 25. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 16:03