Agris.cz - agrární portál

Zemědělci nemají na výplaty, Intermilk jim dluží 19 miliónů Kč

20. 5. 1999 | ČTK

Zemedelci nemají na výplaty, Intermilk jim dluží 19 miliónu Kc

KARLOVY VARY 20. kvetna (CTK) - Zástavní právo na cást majetku Karlovarské mlékárny - Intermilk hodlají uplatnit za nesplacené pohledávky ctyri zemedelské firmy na Karlovarsku a Tachovsku, jimž mlékárna dluží zhruba 19 miliónu korun. Zemedelci nemají na výplaty a nejsou schopni splácet vlastní závazky, rekl dnes CTK jednatel Zemedelského družstva Vlcák Cernošín na Tachovsku Vladislav Moravec, který je poveren vyjednáváním s mlékárnou.

Mlékárna má podle nej problémy od poloviny lonského roku, kdy jí poklesl odbyt kvuli krizi v Rusku a orientaci zahranicních výrobcu na domácí trh. Nízký prodej postihl nejvíce farmy a družstva ZaS Ošelín, ZD Novosedly, ZEOS Bor a ZD Vlcák Cernošín, které Intermilku dodávaly 60 procent celkové potreby mléka.

Zemedelci byly prinuceni snížit dodávky mléka, kterého produkují 22 tisíc litru denne. Aby Intermilk uspokojil všechny, dohodli se dobrovolne na kvótách dodávek pro mlékárnu a zbytek mléka zkrmují nebo vylévají.

Ackoli Moravec verí, že Intermilk zacne dluhy splácet, bude usilovat o kontrolu financních toku mlékárny, která by mela proplácet alespon soucasné dodávky. "Chceme, aby nás nechali nahlédnout do úcetnictví, zda neuprednostnují jiné dodavatele nebo firmu netunelují," uvedl.

Vyjádrení mlékárny se dnes CTK nepodarilo zjistit.

Miroslav Molcík nol


Zdroj: ČTK, 20. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.05.2024 08:17