Agris.cz - agrární portál

Mochovské mrazírny denně zpracují kolem 40 tun špenátu

19. 5. 1999 | ČTK

Mochovské mrazírny denne zpracují kolem 40 tun špenátu

MOCHOV (okres Praha-východ) 19. kvetna (CTK) - Kolem 40 tun špenátu denne v soucasné dobe zpracuje ve dvou prodloužených smenách a. s. Mochovské mrazírny. "Výrobní linky beží naplno po celou dobu zpracování, to je približne od druhé poloviny dubna do konce kvetna," rekl dnes CTK generální reditel Jirí Havlícek.

Špenát mrazírny odebírají od zemedelských podniku v Polabské nížine a ihned po sklizni z polí ho zpracují a zmrazí. "Kvalita sklízeného špenátu je letos velmi dobrá a predpokládáme, že jeho protlaku pro ceský trh vyrobíme dostatek," dodal reditel.

Celkové tržby a. s. Mochovské mrazírny, která je nejvetším výrobcem a zpracovatelem zmrazené zeleniny v CR, loni dosáhly témer 700 miliónu korun. Firma nakoupila a zpracovala 8000 tun zeleniny, což byl nárust o 1500 tun. Letos hodlají výrobu rozšírit o dalších tisíc tun. Vedle zeleniny zpracují také 1500 tun bobulového ovoce, predevším rybízu, bezinek a višní. Na trh dodávají i mraženou drštkovou, hráškovou a frankfurtskou polévku a pripravují výrobu gulášové a slepicí.

Mochovské mrazírny zamestnávají v prumeru 280 lidí. Rozhodující podíl vlastní prostrednictvím dceriných spolecností a. s. Tipa Trebíc.

Jaroslava Tumová klh nol


Zdroj: ČTK, 19. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 05:02