Agris.cz - agrární portál

Chicagská burza CBOT usiluje o novou alianci s burzou Eurex

19. 5. 1999 | ČTK

CHICAGO 19. května (ČTK) - Americká obchodní burza Chicago Board of Trade (CBOT) se v úterý večer vyslovila pro novou alianci s evropskou elektronickou burzou Eurex, která se zaměřuje na obchodování s futures kontrakty. Rozhodnutí tak přichází pouhé čtyři měsíce poté, co členové CBOT předchozí takový záměr zamítli, informovala v úterý agentura Reuters.

Hlasování členů CBOT následovalo po víkendových rozhovorech mezi vrcholnými představiteli CBOT a Eurexu, kteří uvedli, že hlasování o členství v nové alianci proběhne nejpozději do konce června. Podmínky navrhovaného partnerství přitom budou členům sděleny ještě před samotným hlasováním.

"Pro navázání obchodní spolupráce s Eurexem je nyní ten správný čas a záměr má i mou plnou podporu," prohlásil ve zveřejněném prohlášení předseda CBOT David Brennan. "Po víkendovém setkání s představiteli Eurexu v Itálii jsem přesvědčen, že jsme dospěli k nové podobě aliance s Eurexem, která vyústí ve větší efektivitu, silnější technologii a rozložení nákladů."

Záměrem Eurexu je také založit oddělený burzovní systém ve Spojených státech, který by se jmenoval Nadex. Ten by nabízel obchodování s opčními a futures kontrakty na americké dluhopisy. "Stále si myslíme, že spolupráce s CBOT bude pro obě burzy a jejich členství přínosná," řekl k záměru obou subjektů výkonný ředitel Eurexu Jorg Franke.

spr bm


Zdroj: ČTK, 19. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 06:09