Agris.cz - agrární portál

Kužvart navštíví kůrovcem napadenou Šumavu

17. 5. 1999 | ČTK

Kužvart navštíví kurovcem napadenou Šumavu

PRAHA 17. kvetna (CTK) - Kurovcem napadené první zóny Národního parku Šumavu navštíví v úterý ministr životního prostredí Miloš Kužvart. Na základe doporucení rady správy národního parku dal ministr pred mesícem povolení ke kácení stromu napadených kurovcem v techto dosud bezzásahových oblastech Šumavy.

Proti zásahum se vyjádrili odborníci z Akademie ved CR, Kužvartovo rozhodnutí považuje za neprijatelné i rada ekologických aktivistu.

Napadené smrky by mely být káceny približne na tretine celkové plochy prvních zón tak, aby nevznikaly holiny. Pokácené stromy by mely zustat na míste a sloužit jako lapáky hmyzu.

Kužvart se na ceste seznámí nejen se zpracováním a využitím polomu na lapáky proti kurovci, ale také s možnostmi rešení narušování pudního povrchu a s možnostmi obnovy prírode blízkého lesa. Prohlédne si také rybí líhen.

Sona Remešová zr kš mal


Zdroj: ČTK, 17. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 14:39