Agris.cz - agrární portál

Brittan: EU nezruší zákaz na dovoz hormonálního hovězího z USA

12. 5. 1999 | ČTK

Brittan: EU nezruší zákaz na dovoz hormonálního hovezího z USA

LONDÝN 12. kvetna (CTK) - Evropská unie nezruší v krátké dobe svuj zákaz na dovoz amerického hovezího masa s obsahem rustových hormonu. Rekl to dnes obchodní komisar EU Leon Brittan v rozhovoru pro rádio BBC v Tokiu pred obchodním jednání ctyr mocností, kterého se vedle EU úcastní také USA, Japonsko a Kanada.

Jako jedinou náhradu nabídla EU americkým producentum, kterí jsou poškozeni zákazem EU, rozšírený prístup amerického zboží na evropský trh, uvedl Brittan. "Nebudeme schopni v krátké dobe v žádném prípade zrušit zákaz," rekl Brittan.

Úredníci EU v úterý oznámili, že spor o hovezí bude projednáván mezi Brittanem a americkou obchodní zmocnenkyní Charlene Barshefskou behem rozhovoru v Tokiu. USA v pondelí varovaly Evropskou unii, že jsou pripraveny uvalit na zboží z Evropy trestná cla, jestliže EU do ctvrtka nezruší zákaz dovozu hovezího s obsahem rustových hormonu, napsala dnes agentura Reuters.

dlj ple


Zdroj: ČTK, 12. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 09:59