Agris.cz - agrární portál

Coca Cola otevírá třetí továrnu v Saúdské Arábii

12. 5. 1999 | ČTK

Coca Cola otevírá tretí továrnu v Saúdské Arábii

DUBAJ 12. kvetna (CTK) - Nadnárodní potravinárský koncern Coca Cola Company, zabývající se výrobou nealkoholických nápoju, otevrel v poradí již tretí plnicí závod v Saúdské Arábii, nyní v jejím hlavním meste Rijádu. Zmínený krok má spolecnosti predevším pomoci upevnit postavení na trhu, kde je jejím hlavním souperem další nadnárodní gigant Pepsi Cola, uvedla dnes agentura Reuters.

Továrna za zhruba 20 miliónu dolaru byla postavena behem jednoho roku na rozloze kolem 110.000 ctverecních metru. Spolecnost je tak nyní vedle Rijádu prítomna také ve mestech Džeda a Damám. "Za pet let, co pusobíme na saúdském trhu, již Coca Cola investovala do (saúdskoarabského) království více než 100 miliónu dolaru, címž pro nás zeme zustává nejrychleji rostoucím trhem na svete," prohlásil manažer spolecnosti Coca Cola Gulf John Guarino.

Coca Cola se do regionu vrátila na konci osmdesátých let, když predtím na území Saúdské Arábie nemohla podnikat z duvodu udržování obchodních vztahu s Izraelem. Spolecnost má v soucasné dobe zhruba 30procentní podíl na trhu, což podle Guarina dává dobré predpoklady, aby se Coca Cola stala na Blízkém východe a v severní Africe nápojovou jednickou. V celém regionu v soucasné dobe ciní tržní podíl spolecnosti kolem 41 procent.

spr ple


Zdroj: ČTK, 12. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.05.2024 08:15