Agris.cz - agrární portál

Rybí trh a jarmark dnes ukončil Vodňanské rybářské dny

8. 5. 1999 | ČTK

Rybí trh a jarmark dnes ukoncil Vodnanské rybárské dny

VODNANY (okres Strakonice) 8. kvetna (CTK) - Rybí trh a jarmark na vodnanském námestí dnes ukoncily devátý rocník Vodnanských rybárských dnu, které jsou tradicní prehlídkou ceského chovatelského i sportovního rybárství. Prestože je akce zamerena predevším rybársky, vodohospodársky a ekologicky, každý rok si na ní najdou své i návštevníci z rad laické verejnosti.

K hlavním bodum letošních Vodnanských rybárských dnu patrila výstava Fishtech, výstava raku a krabu, odborné konference o chovu a využití kapra, o biologii a ochrane raku a o nemocech akvarijních ryb. Akce zacala ve ctvrtek 6. kvetna.

Na jejím porádání se vedle mesta Vodnany, strední rybárské školy a Výzkumného ústavu rybárského a hydrobiologického podílelo také Rybárské sdružení, které je profesní organizací chovatelu ryb a drubeže a zpracovatelu ryb.

Organizátori Vodnanských rybárských dnu si kladou za cíl priblížit ceské rybárství, ukázat jeho spojení s tradicemi a soucasnými potrebami a dokumentovat význam ryb pro zdravou výživu. V neposlední rade chtejí prezentovat mesto Vodnany a jeho více než pultisícileté spojení s ceským rybárstvím.

Jakub Sekyra vb


Zdroj: ČTK, 8. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 14:58