Agris.cz - agrární portál

Pivovar Svijany chce letos zdvojnásobit výstav na 75 tisíc hl

3. 5. 1999 | ČTK

PRAHA 3. kvetna (CTK) - Soukromý Pivovar Svijany s.r.o. plánuje letos zvýšit výstav na 75 tisíc hektolitru, zatímco loni vyrobil pouze 35,6 tisíce hektolitru piva. Do konce roku by mela nabídku piv rozšírit cerná trináctka Svijanská knežna. Na dnešním setkání s novinári u príležitosti uvedení svijanského piva na trh v hlavním meste to rekl reditel firmy František Horák.

V Praze lze ochutnat svijanskou cernou desítku a o tri stupne silnejší pivo Svijanský kníže zatím pouze v nove otevrené Barácnické rychte na Malé Strane. "Cílem je cepovat Svijany v dalších dvou až trech podnicích," podotkl Horák.

Hlavním odbytištem Svijan je Jablonecko a Liberecko, kde se prodá okolo 90 procent produkce. Nejžádanejší jsou tradicní desítka a jedenáctka, ctvrtinu produkce tvorí Svijanský kníže. Kvuli rostoucí poptávce plánují Svijany rozšírit kapacitu o dalších 20 tisíc hektolitru.

Pivovar Svijany s tradicí od roku 1564 je jedním z nejmenších ceských pivovaru. V roce 1997 se stal soucástí a.s. Pražské pivovary, po odkoupení soukromým kapitálem vznikl nynejší podnik. Zamestnává 43 lidí.

Tomáš Zimmermann klh mha


Zdroj: ČTK, 3. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.05.2024 15:13