Agris.cz - agrární portál

Zemědělci v Hradci Králové upozorňovali na nízkou spotřebu mléka

23. 4. 1999 | ČTK

Zemedelci v Hradci Králové upozornovali na nízkou spotrebu mléka

HRADEC KRÁLOVÉ 23. dubna (CTK) - Na nízkou spotrebu mléka a mlécných výrobku upozornovali dnes zemedelci a výrobci verejnost pred obchodním domem Tesco v centru Hradce Králové. Pri akci nazvané "Dejte si ceské mléko aneb Mléko pro celou rodinu" dávali kolemjdoucím ochutnávat ruzné mlécné výrobky a vysvetlovali jim duležitost mléka pro zdraví cloveka.

"Rocní spotreba mléka a mlécných výrobku v Ceské republice ve výši asi 190 litru na osobu je asi o 100 litru menší než ve státech Evropské unie," rekla CTK Petra Škopová z porádající spolecnosti Chovservis. Zvýšenou spotrebou by se podle ní zároven vyrešil nynejší problém nadprodukce mléka.

Podle reditele Agrodružstva Lhota pod Libcany Pavla Veselého je nynejší akce aktem zoufalství. "O propagaci spotreby mléka se bezvýsledne snaží agrární komora a zástupci mlékáren již dlouhou dobu. Nechteli jsem již cekat a snažíme se propagaci zorganizovat zdola tak, aby se rozšírila po celé CR," rekl.

O vzrušení se na dnešní akci postarala statná kráva, která se pri skládání z vozu poradatelum utrhla a namírila si to podél obchodního domu k místní tržnici. Naštestí zahnula do prilehlé zahrady, odkud se ji chovatelum podarilo odvést zpet na vuz.

Zdenek Rychtera mha


Zdroj: ČTK, 23. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 22:58