Agris.cz - agrární portál

Akcionáři Prazdroje projednají změny stanov společnosti

22. 4. 1999 | ČTK

Akcionári Prazdroje projednají zmeny stanov spolecnosti

PLZEN 22. dubna (CTK) - Zmeny stanov, které by vedení spolecnosti umožnily pružneji reagovat pri rozhodování o možnostech prodeje piva v zahranicí vcetne prodeje licencí na výrobu piva Gambrinus, projednají na pátecní rádné valné hromade akcionári Plzenského Prazdroje (PP). Mluvcí spolecnosti Jaroslav Pomp dnes CTK rekl, že posílení pravomocí predstavenstva je smerováno predevším k dalšímu rozšírení licencní výroby piva, podléhající dosud rozhodnutí valné hromady.

Dalšími hlavními body valné hromady bude projednání zmen v obsazení rídících orgánu spolecnosti a rozdelení lonského zisku, který podle mezinárodních úcetních pravidel presáhl v konsolidaci 273 miliónu korun. Podle ceských úcetních standardu dosáhl cistý zisk 181,5 miliónu korun, což bylo o 115 miliónu více než v predcházejícím roce.

Vcetne zapocítání licencní výroby piva ve slovenském pivovaru Hurbanovo a litevském Ragutisu cinil loni konsolidovaný výstav 5,296 miliónu, z toho rekordních 5,061 miliónu hektolitru v historii firmy dosáhl prodej piva z plzenských provozu.

Fúze dvou nejvetších ceských pivovaru Plzenský Prazdroj a Radegast, kterou v breznu potvrdil Úrad pro ochranu hospodárské souteže, umožní podle generálního reditele Vladimíra Periny vzniklému uskupení výrazné posílení pozic na soucasných zahranicních trzích. Spojené pivovary vytvorí silnou spolecnost, která bude mít dostatecné množství financních zdroju pro expanzi na zahranicních trzích vcetne zámorí.

Nejvetším akcionárem Plzenského Prazdroje je spolecnost Ceské pivo, která vlastní 87,86 procenta akcií. Plzenský pivovar v soucasné dobe zamestnává okolo 2500 osob a podle Periny má po restrukturalizaci parametry srovnatelné se svetovými výrobci piva, takže nepripravuje razantní snižování poctu zamestnancu.

Pavel Kovárík mha


Zdroj: ČTK, 22. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 16:39