Agris.cz - agrární portál

JBKB trvá na neplatnosti darovací smlouvy ohledně Becherovky

15. 4. 1999 | ČTK

JBKB trvá na neplatnosti darovací smlouvy ohledne Becherovky

BRATISLAVA 15. dubna (zpravodaj CTK) - Akciová spolecnost Jan Becher-Karlovarská Becherovka (JBKB) disponuje nezvratnými dukazy, že darovací smlouva, na jejímž základe mel dedecek Zdenka Hoffmanna získat práva na výrobu Becherovky, je falzifikát. Uvádí se to v stanovisku JBKB, které CTK poskytl její mediální partner v SR agentura Verte.

Notár Jakub Ptácník, který uvedenou smlouvu v roce 1939 podepsal, již ctyri roky nevykonával svou cinnost a v té dobe v Domažlicích žádný jiný notár stejného jména nepracoval, uvádí se v stanovisku. Za nesmyslné rovnež oznacuje tvrzení slovenského výrobce Becherovky spolecnosti Simpex Plus, že Ptácník potvrzoval dokumenty i v roce 1936 a rovnež tvrzení o neexistenci Krajských soudu v CR v tomto období. Úrední potvrzení pravosti darovací smlouvy Okresním soudem v Domažlicích z února 1998 je podle JBKB v rozporu s usnesením stejného soudu c. D572/97, v nemž se uvádí, že se s platností této darovací smlouvy vubec nezabýval.

Likérka v Chotíne vyrobila od zahájení produkce 13. února celkem asi 100.000 litru bylinného likéru, z nehož již byla polovina prodána.

Krajský soud v Nitre zamítl v uplynulých dnech návrh JBKB na vydání predbežného opatrení na ukoncení výroby a prodeje slovenské Becherovky firmou Simpex Plus, která na 20 let získala práva na její výrobu podle receptu Zdenka Hoffmanna z roku 1807.

Adrian Bobok bm


Zdroj: ČTK, 15. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 14:01