Agris.cz - agrární portál

Firma Procházka chce zvýšit tržby za maso a masné výrobky

15. 4. 1999 | ČTK

ÚSTÍ NAD LABEM 15. dubna (CTK) - Mírný rust tržeb nad lonskou úroven 1,2 miliardy korun si stanovila za cíl v letošním roce roudnická firma Procházka, která patrí k nejvetším ceským dodavatelum masa a masných výrobku.

Generální reditel firmy Jirí Puršl na dnešní tiskové konferenci uvedl, že splnení zámeru bude záviset mimo jiné na dalším vývoji cen, které jsou od zacátku roku v prumeru o deset

procent nižší než loni.

Lonský hospodárský výsledek firma Procházka zatím nezverejnuje, protože ješte nebyl ukoncen audit.

Puršl rekl, že pozitivní výsledky v lonském roce už rozhodly o tom, že firma bude pokracovat v investicích do modernizace výroby, predevším v pokracující výstavbe hlavního provozu firmy v Roudnici nad Labem, a do balení a expedice výrobku v ústeckém provoze. Pri rozšírení provozních prostor se ale rozhodne nemá zvyšovat pocet zamestnancu, kterých je nyní kolem 500.

Spolecnost Procházka pripravuje letos také obohacení svého sortimentu, mimo jiné v oboru paštik a dalších roztíratelných výrobku, kterých nyní na trh dodává kolem triceti druhu.

Behem tiskové konference Puršl prevzal od Sdružení pro cenu Ceské republiky za jakost ocenení Czech-made za mandlovou a brazilskou pastu. Oba tyto výrobky ji získaly již opakovane. Mandlovou paštiku, kterou firma Procházka zacala dodávat na tuzemský trh jako vubec první, nyní napodobuje rada dalších výrobcu. Dalším úspešným výrobkem je královská paštika, která na letošní Salime získala hlavní cenu Zlatý Ibucob.

Marie Zahrádková mha


Zdroj: ČTK, 15. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 11:35