Agris.cz - agrární portál

Stav Mila i dceřiných společnosti horší, než Setuza předpokládal

15. 4. 1999 | ČTK

Stav Mila i dceriných spolecnosti horší, než Setuza predpokládala

ÚSTÍ NAD LABEM 15. dubna (CTK) - Výsledky auditu spolecnosti Milo Holding a jeho dceriných spolecností Milo, Nealko a Seliko jsou horší, než predpokládal nový vlastník holdingu, ústecká Setuza. Pro CTK to dnes uvedl generální reditel Setuzy Petr Voborník. Stoprocentním vlastníkem Milo Holding se Setuza stala letos v breznu.

Výsledky auditu predložila Setuza veritelským bankám všech spolecností Milo Holdingu, s nimiž nyní diskutuje o tom, do jaké míry je stav udržitelný práve pro financní ústavy.

Voborník rekl, že už pred auditem bylo zjevné, že a.s. Milo Holding je zcela neužitecnou nadstavbou v celém seskupení, takže nemá smysl, aby tato spolecnost nadále fungovala. Ve velmi špatném financním stavu je i její dceriná akciová spolecnost Milo, kdy chybejí prostredky na vlastní provoz. I zde bude nutné provést zásadní restrukturalizaci s cílem udržet pouze efektivní výroby. V dnešní podobe provozování a.s.Milo znamená každý den nárust ztrát.

Setuza navrhla pro jednotlivé subjekty rešení, které je podloženo znalostí ve stejném oboru podnikání a je urcitým východiskem ze soucasné situace, uvedl Voborník. "Kdyby však stav spolecnosti Milo Holding mel mít negativní vliv na ústeckou Setuzu, zvažovali bychom odprodej akcií už existujícímu zájemci", konstatoval.

Pokud jde o jednání s Archer Daniels Midland Company, s níž melo Milo založit spolecný podnik na rostlinné oleje, Voborník uvedl, že Setuza této americké spolecnosti predložila své stanovisko, ale druhá strana na ne zatím nereagovala.

Pro další dceriné spolecnosti Mila Holding Nealko a Seliko navrhla Setuza bankám strategického partnera, který je ochoten prevzít je a provozovat i s jejich závazky.

Marie Zahrádková dp


Zdroj: ČTK, 15. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 13:35