Agris.cz - agrární portál

ÚOHS již má podklady pro posouzení spojení Setuzy a Mila Holding

7. 4. 1999 | ČTK

ÚSTÍ NAD LABEM 7.dubna (CTK) - Podklady pro posouzení akciového ovládnutí Mila Holding ústeckou Setuzou má už v techto dnech k dispozici Úrad pro ochranu hospodárské souteže (ÚOHS) Brno. CTK o tom dnes informoval generální reditel Setuzy Petr Voborník. "Jsme presvedceni, že ÚOHS rozhodne ve prospech naší žádosti," dodal.

"Podnikání v oboru tuku a oleju je jak na vstupech, tak na výstupech limitováno cenami, kotovanými na svetových burzách. Zde je tedy výrobce ve vztahu k okolí zásadne limitován," uvedl Voborník.

Úzká spolupráce firem v tomto oboru podle nej napomuže zejména efektivnímu využití nynejších kapacit výroby, vedy, výzkumu, marketingu a distribucních cest obou spolecností.

Rozhodnutí ÚOHS se ocekává v druhé polovine kvetna.

Setuza získala stoprocentní podíl v Milo Holding letos v breznu. Tímto krokem byl vytvoren nejvetší tuzemský potravinárský komplex s nejmodernejší rafinérií oleju v zemi. Podle drívejšího vyjádrení predsedy predstavenstva Setuzy Jana Gottvalda je v nove vytvoreném celku soustredeno asi 66 procent výroby oleju v CR.

Marie Zahrádková jw


Zdroj: ČTK, 7. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 13.05.2024 23:40