Agris.cz - agrární portál

Přehled ekonomických událostí očekávaných od 23. do 29.3.1999

29. 3. 1999 | ČTK

Prehled ekonomických událostí ocekávaných od 23. do 29.3.1999

ÚTERÝ 23.brezna

PRAHA

08:35, Hotel Ambassador - Kongresové centrum, Václavské nám. 5-7, Praha 1

Místopredseda vlády Egon Lánský zahájí 7.mezinárodní kongres svetových bankéru a financníku v Praze European Banking & Financial Forum 99 (23.-25.brezna), který se koná pod záštitou premiéra CR Miloše Zemana a guvernéra CNB Josefa Tošovského. Kongresu se zúcastní námestkyne generálního tajemníka OECD Joanna Sheltonová, první viceprezident EBRD Charles Frank, viceprezident Evropské investicní banky Wolfgang Roth a další.

10:00, Sofres-Factum, Vyšehradská 53, Praha 2

TK spolecnosti Sofres-Factum k výsledkum pravidelného vícetematického výzkumu Factum Omnibus. Obsahem besedy budou témata: znacka a znackové zboží, vztah spotrebitelu ke znacce, nejznámejší a nejoblíbenejší televizní reklamy, léky proti nachlazení a spotreba léciv bez receptu.

10:00-18:00, Základní jazyková škola Lupacova, Lupacova 1, Praha 3

Den otevrených dverí v rámci akce Brezen - mesíc Internetu, který bude zameren na seznámení verejnosti s Internetem.

14:00, Emauzský klášter - konferencní sál, Vyšehradská 49, Praha 2

Seminár o komplexních produktech a službách na trhu informací v Ceské republice. Akce je urcena zástupcum všech firem a institucí, kterí pro svoji cinnost využívají informace tiskové agentury a dalších hromadných sdelovacích prostredku v elektronické podobe. Seminár porádá spolecnost Newton I.T.

16:00, Americké kulturní a informacní stredisko, Hybernská 7A, Praha 1

Seminár s názvem "Ekonomika jaderné energetiky ve Spojených státech a v CR", který porádá Americké kulturní a informacní stredisko a Hnutí Duha.

BRNO

10:00, Hotelový dum Božetechova, Božetechova 102

Mimorádná valná hromada a.s.Královopolská má na programu seznámení akcionáru s postupem ve veci soudního vyrovnání, vcetne právního posouzení navrženého postupu a rozhodnutí o dalším variantním postupu ve veci soudního vyrovnání.

11:00, zasedací místnost v sídle spolecnosti, ul. Kopecná 20

Mimorádná valná hromada a.s.Ingstav Brno, se sídlem ul. Kopecná 20, má na programu mimojiné volbu clenu dozorcí rady. Prezentace úcastníku probehne v míste konání mimorádné valné hromady od 10:00 hodin.

PREROV

16:00, hotel Fit

Tisková konference pri príležitosti 4.rocníku mezinárodní odborné konference Cement 99. Krome informací o konferenci bude ústredním tématem TK také postup stabilizace a.s.PSP Engineering.

MORÁVKA (okres Frýdek-Místek)

11:00 - sídlo spolecnosti Povodí Odry

TK a.s.Povodí Odry k rekonstrukci prehradní nádrže Morávka.

ZAHRANICÍ

VÍDEN - Zasedání ministru ropného prumyslu Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC).

HANNOVER - Pokracuje pocítacový veletrh Cebit.

RÍM - Zprávy o lednovém vývoji nezamestnanosti a prumyslové výroby v Itálii.

LONDÝN - Zpráva o únorovém vývoji maloobchodních cen v Británii.

STREDA 24.brezna

PRAHA

10:00, Imados - konferencní místnost, Konevova 141, Praha 3

TK firmy Spilka, která je výhradním dovozcem znacek Trussardi, Payot, Lumene, Herbina, Alain Delon, Aubusson, Madeleine Vionnet, Popy Moreni a Kappus. Na TK budou predstaveny novinky, které budou v prvním pololetí roku 1999 uvedeny na trh. Úcast je treba potvrdit na tel.: (02) 67108346, fax: 6440558 nebo 0602/291976.

10:00, sál Sporthotelu OÁZA, Praha 4, Jeremenkova 106

Mimorádná valná hromada a.s.Chladící veže Praha, se sídlem Praha 4, Krcská 51, na svém zasedání projedná a schválí mimo jiné zmenu stanov spolecnosti, odvolání a volbu clenu dozorcí rady, další záležitosti v závislosti na schválení zmeny stanov a podnikatelský zámer rozvoje spolecnosti.

10:00, sídlo a.s.SAZKA, K Žižkovu 4, 190 93 Praha 9

Dvanáctá mimorádná valná hromada a.s.SAZKA má na programu mimo jiné rozhodnutí o podílu jednotlivých akcionáru na zálohových platbách na odvod z výtežku podle ustanovení clánku 15, písm. m) Stanov SAZKA, a.s. Registrace zástupcu akcionáru bude probíhat v míste konání valné hromady od 09:00 hodin.

12:00, budova Melantrich, Václavské námestí 36, Praha 1 (6.patro vlevo od výtahu tzv.mansarda)

Tiskovou konferenci na téma "Nezákonná privatizace státního podniku Pragopress a snaha o výprodej historického ceského majetku do rukou zahranicního kapitálu" porádá knižní a hudební nakladatelství Melantrich.

Veletržní areál Strahov

Zacíná tretí odborný veletrh rozvodu, zarízení a technologií vody Aquatech'99 a 4.mezinárodní veletrh plastu a pryží, surovin, stroju a zrízení pro jejich výrobu, zpracování a recyklaci Interplast'99; potrvá do 26.brezna.

BRNO

Výstavište

Zacíná jubilejní 30.rocník mezinárodních veletrhu spotrebního zboží (MVSZ) na brnenském Výstavišti: mezinárodní veletrh nábytku MOBIS, mezinárodní veletrh domácích spotrebicu a potreb pro domácnost DOMO, mezinárodní veletrh svítidel, skla, keramiky, porcelánu a bižuterie LUMICA, mezinárodní veletrh bytového, metrového textilu a technických textilií TEXPO, mezinárodní veletrh pro zahradu, hobby, hracky, detské zboží a sport RELAXA a mezinárodní veletrh kancelárských a školních potreb, dárkových a propagacních predmetu X-ART. Doplnením uvedené šestice veletrhu bude kontraktacní a prodejní mezinárodní výstava rybárských potreb Rybarení. Akce potrvají do 28.brezna.

Tiskové konference zatím známé:

24.3. v 11:00, pavilon O, tiskové stredisko

TK Svazu ceských a moravských výrobních družstev

25.3. v 9:30, salonek pavilonu F

TK Ceskomoravské myslivecké jednoty

25.3. v 11:00, pavilon O, tiskové stredisko

TK akciové spolecnosti ETA

RYCHNOV NAD KNEŽNOU

11:00 hodin, sídlo a.s.FAB, Strojnická 633

Rádná valná hromada a.s. FAB projedná a schválí zprávu predstavenstva o podnikatelské cinnosti a stavu majetku spolecnosti a skupiny FAB v roce 1998,zprávu dozorcí rady, rocní úcetní záverku za rok 1998 a návrh na rozdelení zisku, jako i zmenu stanov a zmenu jednacího rádu valné hromady.

ZAHRANICÍ

HANNOVER - Koncí pocítacový veletrh Cebit.

LONDÝN - Zpráva o únorovém vývoji britské obchodní bilance.

WASHINGTON - Zpráva o únorovém vývoji zakázek pro americké výrobce zboží dlouhodobé spotreby.

CTVRTEK 25.brezna

PRAHA

14:00, palác Adria, divadelní kavárna, Národní 41, Praha 1

TK pri príležitosti zmeny ve vedení spolecnosti Euromedia Group, k.s., které se zúcastní generální reditel Euromedia Group Andreas Kaulfuss a programový reditel Knižního klubu Jirí Kolecko.

15:00, Café Restaurant Gany's, Národní tr. 20, Praha 1

TK u príležitosti zakoncení tríletého projektu "Trénink trenéru managementu", který byl nejvýznamnejší aktivitou Know How Fondu v CR.

10:00, kinosál Typografie

Licencní rízení na tretího operátora síte mobilních telefonu v pásmu 1800 MHz a kroky, které budou po vyhlášení víteze následovat, budou hlavním tématem diskusního fóra "DCS-1800-tretí mobilní licence pro digitální sít". CTK to sdelil Jan Cížek z porádající agentury Dynamic Relations.

Hotel Ambassador

Koncí 7.rocník Evropského bankovního a Financního fóra (EB&FF), které zacalo 23.brezna.

Výstavište PVA Letnany Praha

Zacíná prodejní a kontraktacní výstava 3.Pražské motoristické jaro; potrvá do 28.brezna.

Výstavište Praha, Prumyslový palác

Zahájení 17.mezinárodního veletrhu audiovizuální techniky Interkamera; potrvá do 28.brezna.

PLZEN

Výstavište

Zahájení kontraktacní a prodejní výstavy spotrebního zboží Móda-Sport-Bydlení, která potrvá do 28.brezna. Porádá Sdružení zakladatelu, a.s., Výstavište Plzen, Radcická 2, 301 17 Plzen, tel: 019/722 13 82, fax: 019/722 13 96.

MLADÁ BOLESLAV

09:45, Škoda Auto, muzeum

Prezentace vozu Škoda Octavia s novým motorem 1,4 litru o výkonu 44 kW. Pujde o nejlevnejší Octavii na trhu, automobilka jí bude nabízet za 336.900 korun.

Dum kultury Mladá Boleslav

Zahájení stavebního a technického veletrhu Stavotech Mladá Boleslav, stavebnictví-vytápení-technické materiály; potrvá do 27.brezna.

BRNO

09:30, Výstavište BVV - salónek pavilónu F

TK Ceskomoravské myslivecké jednoty u príležitosti její prezentace na Mezinárodní kontraktacní a prodejní prezentaci loveckých a sportovních zbraní 1999.

ZAHRANICÍ

NEMECKO - Valná hromada bývalého chemického koncernu IG Farben, kde by mela být vytvorena nadace pro odškodnení obetí nacismu.

BRUSEL - Zpráva statistického úradu EU Eurostat o únorové inflaci spotrebitelských cen v zemích Evropské menové unie (EMU).

PARÍŽ - Zprávy o únorovém vývoji spotrebitelských cen a obchodní bilance ve Francii.

RÍM - Zpráva o lednovém vývoji italského obchodu se zememi EU a s ostatními státy sveta za únor.

PÁTEK 26.brezna

PRAHA

09:00, recepce domu a.s.Pragoexport, ul.A.Staška 34, Praha 4

IX.Rádná valná hromada a.s.Pragoexport se sídlem v Praze, Jungmanova 34, má na programu mimo jiné projednání správy predstavenstva a dozorcí rady a schválení rocní úcetní záverky za rok 1998.

Veletržní areál Strahov

Koncí tretí odborný veletrh rozvodu, zarízení a technologií vody Aquatech'99 a 4.mezinárodní veletrh plastu a pryží, surovin, stroju a zrízení pro jejich výrobu, zpracování a recyklaci Interplast'99.

10:00, Klubový dum Avia, Praha 9 - Letnany, Rychnovská 561

Mimorádná valná hromada a.s.Daewoo Avia, se sídlem v Praze 9, Beranových 140, má na programu mimo jiné schválení emise dluhopisu vydávaných Spolecností na základe zákona o dluhopisech ve znení pozdejších predpisu.

KLADNO

10:00, sídlo a.s.Kablo Kladno, Prumyslová trída 1123

Rádná valná hromada spolecnosti Kablo Kladno, která by mela schválit rocní úcetní záverku za rok 1998 a rozdelení lonského zisku.

VESELÍ NAD MORAVOU (okres Hodonín)

17:00 hodin, sídlo a.s.Železárny Veselí, Kollárova 1229

Mimorádná valná hromada a.s.Železárny Chomutov se sídlem Chomutov, Beethovenova 1269/68, má na programu mimo jiné rozhodnutí o zmene formy akcií, rozhodnutí o zmene stanov, schválení smlouvy se Z - Group a. s., odvolání a volbu clenu predstavenstva a clenu dozorcí rady.

OTROKOVICE (okres Zlín)

13:00, hotel Spolecenský dum, ul.Tylova 727, Otrokovice

Mimorádná valná hromada a.s.Teplárna Otrokovice má na programu mimo jiné odvolání a volbu nových clenu predstavenstva a dozorcí rady, rozhodnutí o zvýšení základního jmení, zmenu stanov.

ZAHRANICÍ

TOKIO - Zpráva o únorovém vývoji spotrebitelských cen v Japonsku.

LONDÝN - Zpráva Konfederace britského prumyslu (CBI) o mesícních trendech.

SOBOTA 27.brezna

MLADÁ BOLESLAV

Dum kultury Mladá Boleslav

Záver stavebního a technického veletrhu Stavotech Mladá Boleslav, stavebnictví-vytápení-technické materiály.

BRNO

10:45, brnenské hlavní nádraží

Slavnost u príležitosti inauguracní jízdy expresu Brnenský drak, který zacne pravidelne jezdit od 29.kvetna mezi Brnem a Prahou, porádají Ceské dráhy. Slavnostní jízda Brnenského draku startuje setkáním V.I.P. hostu a zástupcu sdelovacích prostredku na nádraží v Brne, ve 12:20 vlak odjíždí do Prahy, na 14:50 je plánována TK v restauracním voze. Návrat z Prahy je zajišten v 16:35 vlakem R 275. Slavnosti se zúcastní predseda vlády Miloš Zeman, generální reditel CD Dalibor Zelený, ministr dopravy Antonín Peltrám, clenové správní rady, zástupci odborových svazu na železnici a zástupci firem budujících železnicní infrastrukturu. Úcast je nutno potvrdit na tel.(02)51432659 nebo 51433174.

ZAHRANICÍ

Zatím bez aktualit.

NEDELE 28.brezna

PRAHA

Výstavište PVA Letnany Praha

Koncí prodejní a kontraktacní výstava 3.Pražské motoristické jaro.

Výstavište, Prumyslový palác, Praha 7 - Holešovice

Záver mezinárodní foto-audio-video výstavy Interkamera'99, která byla zahájena 25.brezna.

BRNO

Výstavište

Koncí jubilejní 30.rocník mezinárodních veletrhu spotrebního zboží (MVSZ) na brnenském Výstavišti: mezinárodní veletrh nábytku MOBIS, mezinárodní veletrh domácích spotrebicu a potreb pro domácnost DOMO, mezinárodní veletrh svítidel, skla, keramiky, porcelánu a bižuterie LUMICA, mezinárodní veletrh bytového, metrového textilu a technických textilií TEXPO, mezinárodní veletrh pro zahradu, hobby, hracky, detské zboží a sport RELAXA a mezinárodní veletrh kancelárských a školních potreb, dárkových a propagacních predmetu X-ART a kontraktacní a prodejní mezinárodní výstava rybárských potreb Rybarení. Akce zacaly 24.brezna.

PLZEN

Výstavište

Záver kontraktacní a prodejní výstavy spotrebního zboží Móda- Sport-Bydlení, která zacala 25.brezna.

ZAHRANICÍ

Zatím bez aktualit.

PONDELÍ 29.brezna

PRAHA

Vláda by mela projednávat nový koncept revitalizace prumyslu.

ZAHRANICÍ

PARÍŽ - Zpráva breznovém vývoji francouzské prumyslové výroby.

CTK


Zdroj: ČTK, 29. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.05.2024 04:52