Agris.cz - agrární portál

MfD:Producenti mléka hrozí dalšími protesty

19. 3. 1999 | ČTK

PRAHA 19.brezna (CTK) - Mlékárny na Orlickoústecku a Šumpersku prestávají od místních zemedelcu opet vykupovat mléko, farmári proto hrozí dalšími protestními akcemi. Jak píše dnešní Mladá fronta Dnes (MfD), chovatelé mlécného skotu požadují, aby stát zakrocil proti konkurenci ze zahranicí a soucasne zavedl nemecký systém predem stanovených kvót, který jasne urcuje, kolik litru muže zemedelec mlékárnám odevzdat.

Farmári, kterí nedávno vylili pred ministerstvem zemedelství konev mléka na protest proti tomu, že nikdo jejich produkci neodebírá, tehdy dosáhli jen cástecného rešení, píše MfD. Na základe intervence námestka ministra zemedelství sice podepsali dohodu s mlékárnou v Litomyšli, ale ta jim nyní oznámila, že opet prestává mléko vykupovat. "Za toto odmítnutí muže rozhodnutí státu o minimálních garantovaných cenách mléka, které jsou pro mlékárny nevýhodné," rekl listu reditel Svazu výrobcu a zpracovatelu mléka v Šumperku Ivan Pur.

pst hlš


Zdroj: ČTK, 19. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.04.2024 15:15