Agris.cz - agrární portál

ÚOHS: Setuza podala návrh na správní řízení v pátek 12.března

15. 3. 1999 | ČTK

ÚOHS: Setuza podala návrh na správní rízení v pátek 12.brezna

BRNO 15.brezna (CTK) - Spolecnost Setuza podala návrh na správní rízení ve veci spojení Setuzy s Milo Holding na Úrad pro ochranu hospodárské souteže (ÚOHS) v pátek 12.brezna. CTK to dnes rekla pracovnice tiskového oddelení ÚOHS Alena Mikleová s tím, že správní rád ukládá ÚOHS lhutu dvou mesícu pro vydání rozhodnutí. V prubehu správního rízení nelze podávat další informace, dodala.

Ústecká Setuza koupila v záveru minulého týdne sto procent akcií spolecnosti Milo Holding. Touto operací vzniká nejvetší tuzemský potravinárský komplex. Díky ovládnutí Milo Holdingu upevní Setuza svoji pozici na tuzemském trhu s rostlinnými oleji a tuky, kde by se její podíl mel zvýšit z nynejších 40 zhruba na 80 procent. O vyjádrení k tomuto sloucení požádala Setuza v zákonné lhute Úrad pro ochranu hospodárské souteže.

Vlastníkem 49,92 procenta akcií Setuzy je od lonského ríjna spolecnost Agrocredit se sídlem v Brne. Podle internetového obchodního rejstríku jediným spolecníkem Agrocreditu se základním jmením 750 miliónu korun je Ceskomoravská financní a leasingová spolecnost se sídlem rovnež v Brne. Jejími vkladateli jsou Investicní a Poštovní banka a samotná Setuza.

Milo Holding vlastní 89 procent akcií Mila, 97 procent akcií Selika a spolecne se Selikem 67 procent akcií Nealka.

Ema Židlíková do


Zdroj: ČTK, 15. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 14:26