Agris.cz - agrární portál

Na východě Čech by k protestům zemědělců dojít nemělo

26. 2. 1999 | ČTK

Na východe Cech by k protestum zemedelcu dojít nemelo

HRADEC KRÁLOVÉ 26.února (CTK) - Na východe Cech by v príštím týdnu k protestum zemedelcu proti subvencovaným dovozum veprového masa dojít nemelo. V úterý se v Hradci Králové sejdou predsedové a reditelé východoceských okresních agrárních komor a budou diskutovat o dalším postupu, uvedla dnes pro CTK reditelka jicínské agrární komory Jaroslava Nekvasilová.

Poznamenala, že jednání se bude týkat predevším plnení záveru z úterní celostátní porady predsedu agrárních komor a zemedelských spolecenstev.

Na tomto jednání bylo podle informací CTK dohodnuto predevším to, že se prvovýrobci pokusí do 8.brezna uzavrít s masokombináty nové dodavatelsko-odberatelské smlouvy u veprového masa, a to vcetne minimálních cen 32 korun za kilogram živé váhy. Soucástí smluv by mela být i lhuta splatnosti, a to do 30 dnu.

Zdenek Rychtera nol


Zdroj: ČTK, 26. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 12:27