Agris.cz - agrární portál

Coca-Cola se bude dále orientovat na světové trhy

26. 2. 1999 | ČTK

Coca-Cola se bude dále orientovat na svetové trhy

CHICAGO 26.února (CTK) - Nápojový gigant spolecnost Coca-Cola vidí v príštím desetitetí príležitost na svetových trzích a verí v trpelivost svých akcionáru, a to i presto, že její zisky ze zahranicních investic poklesly, uvedla dnes agentura Reuters.

V lednu Coca-Cola oznámila, že její ctvrté ctvrtletí skoncilo vzhledem k celosvetovému hospodárskému útlumu propadem cistého zisku o 27 procent na 597 miliónu USD.

Predseda Coca-Coly a její generální reditel Douglas Ivester sdelil, že spolecnost má jakožto výrobce nejpopulárnejšího nealkoholického nápoje pevnou základnu investoru, kterí, jak doufá, budou myslet dlouhodobe a budou trpeliví a neprodají své akcie.

Ivester rekl, že zeme jako Rusko, které se nacházejí v krizi, nelze v dobe turbulencí opustit, i proto, že mnoho pracovních míst závisí na existenci výrobcu spotrebního zboží.

hbm bm


Zdroj: ČTK, 26. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 18:30