Agris.cz - agrární portál

Zdivočelí psi rozsápali na Karlovarsku 16 ovcí a 11 muflonů

23. 2. 1999 | ČTK

Zdivocelí psi rozsápali na Karlovarsku 16 ovcí a 11 muflonu

STRÁŽ NAD OHRÍ (okres Karlovy Vary) 23.února (CTK) - Jedenáct roztrhaných ovcí a pet jehnat nalezla o víkendu ve své ohrade ve Stráži nad Ohrí na Karlovarsku chovatelka Vera Cechová. Podle stop ve snehu zakousli zvírata dva zdivocelí psi, kterí v posledních dnech zabili v okolních lesích 11 muflonu, rekla dnes CTK majitelka ovcína.

Podle ní ležely mrtvé ovce po celé stráni. "Nekolik kusu uteklo do jezírka, kde se utopily. Voda a sníh na brehu byly cervené od krve. Vypadalo to tu jako na jatkách," uvedla Cechová, které ze triadvacetihlavého stáda zbyly jen tri ovce a ctyri jehnata. Ani ta však nevyvázla bez zranení.

"Pred casem jsme chovali ovce pro vlnu a maso jsme prodávali. Ted již je máme jen pro vlastní spotrebu," uvedla Cechová. Škodu, kterou jí psi zpusobili, lze odhadnout na 20.000 korun.

Nájemce místní honitby Josef Vraný míní, že zdivocelých psu je v okolních lesích více. Hodlá proto s dalšími kolegy a myslivci co nejdríve usporádat pátrací akci a rádení hladových šelem ukoncit.

Stejný názor zastává clen mysliveckého spolku Alfréd Mistrík. "Nechci to dramatizovat, ale sám jsem videl muflona s rozsápaným brichem a vyhrezlými strevy, což nebyl príjemný pohled. Psy proto musíme najít, aby se to již neopakovalo," doplnil.

Miroslav Molcík kš hš


Zdroj: ČTK, 23. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 14:12