Agris.cz - agrární portál

Ministr Fencl změní smlouvu za letecký hasičský dohled nad lesy

18. 2. 1999 | ČTK

Ministr Fencl zmení smlouvu za letecký hasicský dohled nad lesy

PRAHA 18.února (CTK) - Ministr zemedelství Jan Fencl se rozhodl prehodnotit smlouvu se soukromou spolecností ABAS, jíž ministerstvo zemedelství platí rocne 34 miliónu korun za letecký hasicský dohled nad lesy v Ceské republice. Uvádí to dnešní Mladá fronta Dnes (MfD) s odvoláním na reditele kontrolního odboru ministerstva zemedelství Mariana Šimka. Podle listu prípad šetrí i policie.

Kontrolori ministerstva podle MfD zjistili, že nekterá letadla firmy vydelávala "dvojí" peníze tím, že v dobe, kdy mela držet hotovost na všech smluvených stanovištích, "treba práškovala pole pro zemedelce".

"Rozpor je ve stanoviscích, zda letadla mela být fyzicky prítomna na stanovištích a nesmela vykonávat další komercní cinnost. Domnívám se, že ministerstvo si smlouvu v tomto bode mylne vykládá," rekl MfD jednatel spolecnosti ABAS František

Šafránek.

hlš aol


Zdroj: ČTK, 18. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 08:13