Agris.cz - agrární portál

Plzeňský Prazdroj založil v Polsku dceřinou společnost

15. 2. 1999 | ČTK

Plzenský Prazdroj založil v Polsku dcerinou spolecnost

PLZEN 15.února (CTK) - A.s.Plzenský Prazdroj oficiálne zaregistrovala v Polsku dcerinou spolecnost Pilsner Urquell Poland se sídlem ve Waršave, jejímž úkolem bude prodej piva na polském trhu. CTK to dnes sdelil mluvcí firmy Jaroslav Pomp.

Polský trh je podle Pompa velmi perspektivní, když v lonském roce tam plzenská pivovarnická spolecnost prodala pres 21 tisíc hektolitru. "Prodej piva na polském trhu zaznamenal v roce 1998 mezirocní nárust o 61 procent," dodal mluvcí.

Dceriné spolecnosti Plzenského Prazdroje již pusobí v USA, Británii, Španelsku, Slovensku, Polsku a Nemecku, pricemž tato dceriná spolecnost se stará i o švýcarský a rakouský pivní trh.

V lonském roce vyvezl Plzenský Prazdroj klasickým exportem pres 402 tisíc hektolitru piva a dalších více než 109 tisíc hektolitru cinila licencní výroba piva Gambrinus na Slovensku a v Litve. Nejvetším zahranicním odberatelem je Nemecko, na druhém míste je Slovensko a tretím nejvetším importérem plzenského piva je USA. Polský trh je v objemu exportovaného piva z Plzne na šestém míste žebrícku zahranicních odberatelu.

Pavel Kovárík mha


Zdroj: ČTK, 15. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 06:08