Agris.cz - agrární portál

Hanáčtí zemědělci vyzvali vládu k projednání krize zemědělství

11. 2. 1999 | ČTK

Hanáctí zemedelci vyzvali vládu k projednání krize zemedelství

OLOMOUC 11.února (CTK) - Stredomoravské organizace Agrární komory dnes vyzvali vládu a cleny zemedelského výboru Poslanecké snemovny k projednání kritického stavu ceského zemedelství.

"Vyzýváme vládu a cleny zemedelského výboru parlamentu k zásadnímu projednání kritické situace v zemedelství, zpusobené predevším nedokonalou ochranou vnitrního trhu a stále pokracujícími dovozy zemedelských komodit," uvedli v prohlášení zaslaném CTK zástupci agrárních komor z Olomouce, Prostejova, Prerova, Kromeríže a Vyškova.

Hanáctí zemedelci se dnes rovnež dohodli, že budou požadovat úhradu škod zpusobených špatnými klimatickými podmínkami, které jim v záveru lonského roku zabránili dokoncit sklizen cukrové repy.

"Podporujeme ministra zemedelství, který rozširuje smer dotacní politiky k podpore zemedelcu v intenzivních oblastech za úcelem udržení podnikání v techto výrobních regionech," uvedli ve svém prohlášení stredomoravští zemedelci.

Petr Behal mha


Zdroj: ČTK, 11. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 15:38