Agris.cz - agrární portál

Akcionáři Jihočeských pivovarů schválili prodej části podniku

5. 2. 1999 | ČTK

Akcionári Jihoceských pivovaru schválili prodej cásti podniku

CESKÉ BUDEJOVICE 5.února (CTK) - Mimorádná valná hromada a.s.Jihoceské pivovary dnes schválila návrh na prodej cásti podniku, který tvorí ceskobudejovický pivovar Samson, trebonský Regent a protivínský Platan. Jakou cást podniku chce jeho vedení konkrétne prodat se však akcionári na valné hromade, ani novinári na následné tiskové konferenci nedozvedeli.

Generální reditel spolecnosti a predseda predstavenstva Milan DeMillan uvedl, že ješte nebylo stanoveno, který ze trí pivovaru bude mít nového vlastníka. "Existuje více variant a jednání probíhají. Témer každý den se hlásí další zájemci," rekl s tím, že prodej, který se uskutecní v nejbližší dobe, má být jedním z kroku, který zvýší flexibilitu podniku a položí základy k jeho sanaci.

DeMillan zároven potvrdil, že soucasný management bude podporovat prípadné spojení Jihoceských pivovaru s jiným ceským pivovarem. "Ceské pivovary by obecne mely více spolupracovat. Lokálním výrobcum to muže jen pomoci a velké pivovary zase potrebují ve své nabídce speciální piva," konstatoval. Dodal, že za velmi zajímavou myšlenku považuje spojení Jihoceských pivovaru s Budejovickým Budvarem.

Podle neoficiálních informací bude zrejme prodán trebonský Regent. Zda bude s prodejem nekterého z pivovaru spojen také prodej znacky, generální reditel neupresnil. Pripustil ale, že s ohledem na financne nárocnou marketingovou podporu je výhodnejší mít v portfoliu menší pocet znacek.

Podle DeMillana z marketingových pruzkumu vyplývá, že nejvetší potenciál ze trí znacek spolecnosti má ceskobudejovický Samson, který oznacil za "spícího giganta".

Kontakt: Jihoceské pivovary, a.s., K.Svetlé 4, 370 54 Ceské Budejovice, tel.: 038/7708111, fax: 038/28823.

Jakub Sekyra nol


Zdroj: ČTK, 5. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 02:04