Agris.cz - agrární portál

Akcionáři Jihočeských pivovarů rozhodnou o prodeji části podniku

5. 2. 1999 | ČTK

Akcionári Jihoceských pivovaru rozhodnou o prodeji cásti podniku

CESKÉ BUDEJOVICE 5.února (CTK) - Návrh na prodej cásti podniku bude hlavním bodem programu dnešní mimorádné valné hromady a.s.Jihoceské pivovary. Podle neoficiálních informací budou akcionári schvalovat prodej trebonského pivovaru Regent, který je spolecne s ceskobudejovickým Samsonem a protivínským Platanem soucástí spolecnosti.

Jihoceské pivovary vlastní z valné cásti spolecnost CAS-FIN ze skupiny Ceskomoravské agrární spolecnosti, která loni na podzim koupila od bankovních fondu 71,07 procenta akcií. Od té doby se její predstavitelé k situaci v ceskobudejovické spolecnosti nevyjadrovali s oduvodnením, že je zpracovávána analýza stavu firmy a pripravují se opatrení na její sanaci.

Podíl Jihoceských pivovaru na ceském trhu se pohybuje kolem peti procent. Zatímco v roce 1995 cinil jejich výstav 1,121 miliónu hektolitru, o rok pozdeji se snížil na 1,057 miliónu a v roce 1997 dosáhl 1,03 miliónu. V lonském roce již zrejme poklesl pod hranici jednoho miliónu hektolitru.

Východisko ze stagnace prodeje a napjaté financní situace videlo vedení Jihoceských pivovaru ve vstupu strategického partnera, ale tento zámer se nepodarilo naplnit. Prodej cásti majetku firmy proto nevylucoval již bývalý generální reditel spolecnosti Petr Fencl, kterého nový vlastník odvolal.

Jakub Sekyra mha


Zdroj: ČTK, 5. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.05.2024 17:11