Agris.cz - agrární portál

Pivovarnická skupina BBAG má zájem o chorvatský pivovar

4. 2. 1999 | ČTK

ZÁHREB 4.února (CTK) - Rakouská pivovarnická skupina BBAG je pripravena vyjednávat o zvýšení své nabídky ke koupi chorvatského pivovaru Jadranska Pivovara za více než 50 miliónu marek, uvedl dnes poradce chorvatského pivovaru z Raifeissen Investment.

BBAG zvýšila svoji puvodní nabídku a nová cena prevyšuje 50 miliónu marek, prohlásil Wolfgang Rigler, reditel Raifeissen Investment. Podle chorvatského tisku nabídl belgický Interbrew 50 miliónu marek. "Nejlepší nabídka zvítezí. Nechci ohrozit jednání o tomto obchodu zbytecným mluvením," rekl Rigler.

BBAG plánuje investovat více penez do pivovaru Jadranska, který je tretí nebo ctvrtý nejvetší pivovar v Chorvatsku se 9 procenty podílu na trhu. Bude potreba investovat dalších 10 až 15 miliónu marek, uvedl Rigler.

Skupina BBAG má v Ceské republice vetšinový podíl na pivovaru Starobrno. Loni zde skupina sice kvuli marketingové ofenzíve a prechodu na nové láhve utrpela ztrátu, prodej piva se jí však zvýšil o 24,3 procenta a podíl na trhu se zdvojnásobil.

dlj bm


Zdroj: ČTK, 4. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 18:46