Agris.cz - agrární portál

Bass ve středu doplnil žalobu týkající se vlastnických práv IMP

4. 2. 1999 | ČTK

Bass ve stredu doplnil žalobu týkající se vlastnických práv IMP

PRAHA 4.února (CTK) - Spolecnost Bass International Brewers ve stredu podala u Krajského obchodního soudu v Ostrave další doplnení a rozšírení žaloby, která zpochybnuje vlastnická práva spolecnosti IMP Finance, jež je s 60,72 procenta akcií majoritním vlastníkem a.s.Radegast. Zpravodaje CTK o tom dnes informovala tisková mluvcí spolecnosti Pražské Pivovary a.s.Diana Dobálová.

V tomto svém posledním podání rozebírá Bass argumenty, které mají dokázat, že došlo k opakovanému porušení oznamovací povinnosti stran jednajících ve shode.

Jak dnes rekl reditel spolecnosti Bass pro Ceskou republiku Graham Staley, Nomura pres IMP Finance kontroluje Prazdroj a Radegast již asi 16 mesícu. Nomurou navrhovanou fúzi Prazdroje s Radegastem dvakrát odmítl Úrad pro ochranu hospodárské souteže, což nakonec vedlo v listopadu 1998 k stažení žádosti o fúzování.

Bass obdržel právní rozbor, z nehož vyplývá, že stažením žádosti o povolení fúze byl porušen zákon na ochranu hospodárské souteže, což má za následek to, že prevody akcií Radegastu na IMP, nizozemskou investicní spolecnost Nomury, jsou právne neúcinné. Podle Bassu to tedy znamená, že IMP Finance nikdy nebyla právoplatným vlastníkem a nemohla tedy ani vykonávat hlasovací práva spojená s temito akciemi na valných hromadách a.s.Radegast.

Podle Staleye podnikne Bass všechny dostupné kroky k ochrane Radegastu a své investice do této spolecnosti. V soucasné dobe Bass v Radegastu vlastní 33,34 procenta akcií.

Oldrich Pribík jw


Zdroj: ČTK, 4. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.05.2024 05:02