Agris.cz - agrární portál

Na Mezinárodních gastronomických veletrzích bude 1600 účastníků

2. 2. 1999 | ČTK

Na Mezinárodních gastronomických veletrzích bude 1600 úcastníku

PRAHA 2.února (CTK) - Na 1600 vystavovatelu z 32 zemí již prislíbilo svou úcast na Mezinárodních gastronomických veletrzích (MGV) v Brne. Cistá výstavní plocha veletrhu, které se budou konat na brnenském výstavišti 2. až 6. brezna, ciní k dnešku 36.000 metru ctverecních. Na dnešní tiskové konferenci to rekla hlavní manažerka veletrhu Drahomíra Hochmanová.

Po jednoleté prestávce se do souboru MGV vrací i veletrh Pivex, který bude zabírat výstavní plochu 4900 metru ctverecních. V soucasnosti je na tento veletrh prihlášeno 215 firem. Velikost výstavní plochy v minulém roce cinila zhruba 6000 metru ctverecních. "Letos je menší predevším proto, že veletrhu se jako vystavovatelé nezúcastní dva prední ceské pivovary Plzenský Prazdroj a Radegast," uvedla Hochmanová.

Mezinárodní potravinárský veletrh Salima oslaví v tomto roce své 20.výrocí. Postupne se z nej vyclenily samostatné veletržní akce Pivex, Vinex, Ibucob a Fruvex. Podle Hochmanové se na veletrhu predstaví nové firmy i malé podniky, které chtejí jeho prostrednictvím upozornit na své aktivity.

"Naopak nekteré velké firmy od úcasti upustily, jako napr. Knorr, Vitana Byšice ci Masokombinát Martinov. Tyto spolecnosti zvolily jinou formu úcasti jako odborné semináre, sponzorování doprovodných akcí a jiné," dodala.

Nejvetším vystavovatelem na veletrhu bude Italský úrad pro zahranicní obchod ICE, který potvrdil svoji úcast na ploše témer 600 metru ctverecních. Oficiální úcast na veletrhu také potvrdily Slovenská republika, Madarsko, Polsko, Španelsko a Kypr. K oficiální úcasti se poprvé prihlásila i Ceská republika.

Organizátori již požádali ministra zemedelství Jana Fencla o oficiální zahájení MGV, které probehne 2.brezna od 10:00 hodin v Rotunde pavilonu A.

Ema Židlíková mha


Zdroj: ČTK, 2. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 12.05.2024 23:07