Agris.cz - agrární portál

Polští rolníci své protesty zmírnili, anesteziologové přitvrdili

1. 2. 1999 | ČTK

Polští rolníci své protesty zmírnili, anesteziologové pritvrdili

VARŠAVA 1.února (CTK) - Protestující polští zemedelci dnes ráno blokovali 11 silnic, což je znacne méne než v pátek, kdy blokovali 70 silnic. Naproti tomu anesteziologové své protesty pritvrdili poté, co ztroskotala jejich jednání se zamestnavateli.

Vudce radikálního zemedelského odborové sdružení Sebeobrana Andrzej Lepper pohrozil, že pokud vláda do dnešního poledne neodpoví na požadavky rolníku, budou zablokovány všechny silnice v zemi.

Zemedelci o víkendu zrušili prevážnou vetšinu silnicních zátarasu, aby se mohli vrátit ke svým rodinám. Dnes ráno blokovali šest silnic celostátního významu a pet silnic místních, zatímco minulý týden zablokovali celkem 130 silnic.

Rolníci požadují dotování výkupních cen, zejména veprového masa, a brojí proti dovozu levnejších zemedelských produktu ze zahranicí.

Vláda nechce zatežovat rozpocet dotacemi do zemedelství, avšak ucinila již ústupky. Rozhodla se napríklad ode dneška zvýšit výkupní cenu za jeden kilogram veprového.

Poté, co polské zdravotní sestry v pátek ukoncily svou protestní okupaci ministerstva zdravotnictví, anesteziologové pritvrdili své protesty, které trvají již od lonského podzimu, a prohlašují, že budou své služby poskytovat jen pacientum potrebujícím naléhavý operacní zásah.

Nekteré nemocnice dnes podle agentury PAP nemely k dispozici žádného anesteziologa. Vláda odmítá do konfliktu zasahovat s poukazem, že se týká pouze zamestnavatelu anesteziologu.

bep hej


Zdroj: ČTK, 1. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 12.05.2024 14:24