Agris.cz - agrární portál

IMP Finance chce prodat svůj podíl v pivovaru Radegast

23. 1. 1999 | ČTK

IMP Finance chce prodat svuj podíl v pivovaru Radegast

NOŠOVICE (okres Frýdek-Místek) 23.ledna (CTK) - Svuj majoritní podíl v pivovaru Radegast a.s.hodlá prodat spolecnost IMP Finance, kterou kontroluje spolecnost Nomura. CTK to dnes rekla Karolína Horáková, která na dnešní mimorádné valné hromade Radegastu v Nošovicích zastupovala zájmy spolecnosti IMP Finance.

Valná hromada za tímto úcelem schválila možnost poskytování potrebných informací o pivovaru prípadným zájemcum o koupi strategického balíku akcií patrícího IMP Finance. Tato spolecnost v soucasnosti vlastní v Radegastu 60,72 procenta akcií.

Podle Horákové existuje pet zájemcu o koupi techto akcií. Jak pro CTK uvedl prezident spolecnosti Radegast Jan Sikora, temito zájemci jsou Anheuser Bush, Heineken, South African Breweries, rakouský BBAG a Bass Brewers, který má momentálne v Radegastu 33,34 procenta akcií.

Prodej podílu oduvodnila pri jednání valné hromady Horáková neúspechem pri pokusu o fúzi s Prazdrojem, který IMP Finance rovnež ovládá. Fúzi, cílem které bylo vytvorit mezinárodne silný ceský pivovarnický koncern, již dvakrát nepovolil Úrad pro ochranu hospodárské souteže, proto navrhovatel svou žádost nakonec v listopadu 1998 stáhl. Fúzované pivovary by v Ceské republice ovládly asi 45 procent trhu.

Ivo Pullmann mhm


Zdroj: ČTK, 23. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 12:25