Agris.cz - agrární portál

Fencl jednal v Berlíně s Fischlerem znovu o vepřovém masu

22. 1. 1999 | ČTK

Fencl jednal v Berlíne s Fischlerem znovu o veprovém masu

BERLÍN 22.ledna (zpravodaj CTK) - Ceský ministr zemedelství Jan Fencl dnes navzdory nachlazení, které ho prinutilo cástecne omezit svuj program na nejvýznamnejším mezinárodním potravinárském veletrhu Grüne Woche, absolvoval v Berlíne radu setkání s resortními kolegy z evropských zemí, mimo jiné z Nemecka, Madarska, Litvy, Portugalska, Slovenska a Bulharska.

Fencl jednal také s komisarem Evropské komise pro otázky zemedelství Franzem Fischlerem. Jak sdelil CTK mluvcí ministerstva zemedelství Pavel Kovár, hlavním tématem tohoto rozhovoru bylo opet veprové maso. Ceský ministr se s evropským komisarem shodl na tom, že odbourání poloviny exportních subvencí na veprové maso dovážené do CR ze státu EU bylo dobré rešení napjaté situace.

Fencl zároven informoval Fischlera o tom, že dovozy veprového do CR znovu vzrustají, že CR požádala o pokracování technických konzultací s EU a že v prípade dalšího rustu dovozu bude treba opet hledat rešení upravující obchod s touto komoditou.

Resortní kolegové ze zemí ucházejících se o vstup do Unie vyjadrovali ceskému ministrovi vdecnost za to, že svým angažovaným prístupem vybojoval i pro ne v minulých týdnech prijatelnejší podmínky vztahující se na dovozy veprového masa z EU.

vk bm


Zdroj: ČTK, 22. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 07:53