Agris.cz - agrární portál

Francouzská skupina LVHM kupuje šampaňské Krug za miliardu frank

21. 1. 1999 | ČTK

Francouzská skupina LVHM kupuje šampanské Krug za miliardu franku

PARÍŽ 21.ledna (CTK) - Francouzský producent luxusního zboží LVHM Moët Hennesy Louis Vuitton dnes oznámila, že koupila producenta šampanského Krug od nápojové skupiny Rémy Cointreau za miliardu francouzských franku (FRF, 177 miliónu dolaru). LVMH tak rozšíril skupinu, v níž se nachází i šampanské Dom Pérignon a kožené zboží Louis Vuitton, píše agentura Reuters.

Nedávno se LVMH rozrostla o 26,7 procenta v italském módním dome Gucci a o kosmetickou sít v jihovýchodní Francii. Koupí Kruga získává znacku založenou již v roce 1843 a jednu z nejprestižnejších znacek francouzského šampanského. Podle LVHM má Krug mimo velmi kvalitní archív, 19hektarové vinice a distribucní síte i významný potenciál rustu a rozvoje.

LVHM má nyní nejlepší portfolio šampanského na svete. Vedle Krugu a zmíneného Dom Pérignon, vlastní i Veuve Clicquot Ponsardin a Canard Duchéne, Moët & Cahndon, Ruinart, Mercier and Pommery.

kk bm


Zdroj: ČTK, 21. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 01:20