Agris.cz - agrární portál

Vedení Milo Holdingu jedná s dalšími zahraničními investory

21. 1. 1999 | ČTK

Vedení Milo Holdingu jedná s dalšími zahranicními investory

OLOMOUC 21.ledna (CTK) - Vedení potravinárské skupiny Milo Holding, která sdružuje spolecnosti Milo, Seliko a Nealko, dnes oznámilo, že jedná s dalšími zahranicními investory o založení spolecných podniku na výrobu lihu, tuku, margarínu a kosmetiky. Management Milo Holdingu už loni zahájil práce na vytvorení join venture s francouzskou skupinou Lesaffre a s americkou firmou Archer Daniels Midland Company. CTK to dnes oznámila mluvcí Milo Holdingu Marie Logrová.

Ta však odmítla uvést jména firem, se kterými management Milo Holdingu o založení dalších spolecných podniku jedná. "Zverejnení konkrétních jmen techto našich obchodních partneru by bylo zatím predcasné," uvedla pouze.

Vedení Selika a Mila už od lonského podzimu jedná s francouzskou firmou Lesaffre o založení spolecného podniku na výrobu potravinárského droždí a s americkou firmou Archer Daniels Midland Company o spolecném podniku na výrobu rostlinných oleju. Založení techto join venture již schválili akcionári obou olomouckých firem a nyní podle Logrové probíhají konecná jednání s obema partnery.

Od spolupráce se zahranicními spolecnostmi si šéfové Milo Holdingu slibují získání financních prostredku na oddlužení Selika a Mila a na investice do modernizace výrobních technologií.

Petr Behal jw


Zdroj: ČTK, 21. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 21:09