Agris.cz - agrární portál

Bohemia Sekt již vyřizuje objednávky na oslavu konce století

21. 1. 1999 | ČTK

Bohemia Sekt již vyrizuje objednávky na oslavu konce století

STARÝ PLZENEC (okres Plzen-jih) 21.ledna (CTK) - Objednávky speciálních kolekcí šumivých vín na oslavu roku 2000 v soucasné dobe vyrizuje nejvetší tuzemský producent vín akciová spolecnost Bohemia Sekt. Speciální kolekce šumivých vín si podle obchodního reditele Dalibora Šebely objednávají predevším hotely a ruzné firmy.

Bohemia Sekt tak navazuje na lonskou novinku v sortimentu svých služeb, kterou je osobní vinotéka. Ta obsahuje více než 100 druhu rocníkových archivních vín, jež nejsou v bežné distribucní síti spolecnosti, a které se rozesílají formou zásilkové služby až do domu.

Celé uskupení Bohemia Sekt vcetne Vína Mikulov a Révovín Velké Bílovice prodalo v lonském roce více než 30 miliónu litru vín, z toho materská Bohemia Sekt 22 miliónu litru.

Od roku 1997 zacínají v objemu prodeje firmy prevažovat prírodní vína nad víny šumivými. Podíl prírodních vín roce 1997 prekrocil polovinu v celkovém objemu prodeje a v lonském roce se zvýšil na 60 procent. Soucasne se spolecnosti na ceském trhu prírodních vín podarilo zvýšit svuj podíl ze dvou na 12 procent. Pri narustajících objemech prodeju si firma udržuje na domácím trhu šumivých vín dominantní postavení s podílem 75 procent.

Staroplzeneckým vinarum se v lonském roce podarilo v tržbách prekonat hranici jedné miliardy korun s mezirocním nárustem 5,5 procenta. Tržby celého uskupení presahují 1,3 miliardy korun.

Pavel Kovárík mha


Zdroj: ČTK, 21. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 13:03