Agris.cz - agrární portál

Chovatelé a propagátoři koní převzali ocenění v Lysé nad Labem

18. 9. 1998 | ČTK

Chovatelé a propagátori koní prevzali ocenení v Lysé nad Labem

LYSÁ NAD LABEM (okres Nymburk) 18.zárí (CTK) - Ctyri jména rozšírí ode dneška pomyslnou dvoranu slávy osobností, které se zasloužily o chov a propagaci koní. Vyznamenaní dnes ceny prevzali z rukou ministra zemedelství Jana Fencla v Lysé nad Labem u príležitosti zahájení mezinárodní výstavy Kun '98.

Za celoživotní cinnost v chovu koní byl ocenen František Machek, který už 40 let pracuje v kladrubském hrebcíne. Ocenení si "vysloužila" i legenda konských dražeb, bývalý reditel hrebcína Tlumacov Zdenek Prášil, který s kladívkem v ruce absolvoval rekordních 80 aukcí a prodal tak kone za pul miliardy Kc.

Za propagacní pocin roku prevzal cenu reditel Národního hrebcína v Kladrubech nad Labem Norbert Záliš. Jeho kniha Jeho milosti císarské obora konská, vydaný u príležitosti výstavy Rudolf II. a Praha, získala na letošním Pražském knižním veletrhu titul Fotografická publikace roku. Ocenen byl také Harry Jelínek, hlava velké dostihové rodiny, jehož jméno je nejvíce spojováno s barvami Plemenárského podniku Šamorín.

První Organizací ocenenou v historii výstavy se stal Dostihový spolek Pardubice, a.s., který má absolutní zásluhu na propagaci ceského dostihového sportu v Evrope a predevším v Británii.

Jaroslava Tumová


Zdroj: ČTK, 18. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 05:21