Agris.cz - agrární portál

Vamberecké maso uzeniny uzavřou závod v Hradci Králové

18. 9. 1998 | ČTK

Vamberecké maso uzeniny uzavrou závod v Hradci Králové

VAMBERK (okres Rychnov nad Knežnou) 18.zárí (CTK) - Akciová spolecnost Vamberecké maso uzeniny (VMU), která je nejvetším masokombinátem ve východních Cechách, ukoncí kvuli rekonstrukci výrobu v závode v Hradci Králové. Závod VMU koupily na zacátku letošního roku od spolecnosti Salma, pricemž za koupí stála financní skupina Expandia, která je majoritním akcionárem VMU i Salmy.

"Závod potrebuje rekonstrukci, která se nedá provést za provozu," rekl dnes CTK generální reditel VMU Karel Kužel. Do konce roku se bude výroba postupne utlumovat a vetšina z 350 lidí bude propuštena. Nyní firma zpracovává varianty rekonstrukce, pricemž se dá podle Kužela predpokládat, že do konce príštího roku výroba obnovena nebude.

Lonské hospodarení VMU skoncilo pri tržbách 945 miliónu korun ve ztráte 27 miliónu korun. "Ztráta byla zpusobena tvorbou rezerv a opravných položek," vysvetlil Kužel. Salma loni ješte jako samostatná výrobní spolecnost vykázala pri tržbách 795 miliónu korun ztrátu 77 miliónu korun.

Letos VMU již s produkcí závodu koupeného od Salmy ocekává tržby kolem 1,5 miliardy korun.

Základní jmení VMU ciní 219 miliónu korun. Témer 60 procent akcií vlastní skupina Expandia.

Zdenek Rychtera dp


Zdroj: ČTK, 18. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 12:02