Agris.cz - agrární portál

Největší drůbežářská firma v ČR Promt chce tržby dvě miliardy

17. 9. 1998 | ČTK

Nejvetší drubežárská firma v CR Promt chce tržby dve miliardy

HÁJ VE SLEZSKU (okres Opava) 17.zárí (CTK) - Dvoumiliardovou hranici tržeb plánuje letos zdolat a.s. Moravskoslezské drubežárské závody (MSDZ) Promt, která je s 28procentním podílem v prodeji drubeže nejvetší drubežárskou firmou v CR. Pri otevrení nového provozu na zpracování hotových výrobku z kurecího masa, který je vybaven ojedinelou technologií chlazení, to dnes rekl šéf predstavenstva Jirí Kaprálek.

V roce 1997 skoncilo hospodarení této ryze ceské firmy cistým ziskem 12,133 miliónu pri tržbách 1,866 miliardy korun. Obrat skupiny Promt vcetne peti závodu a dceriných firem presáhl 2,5 miliardy korun. Všechny clánky drží certifikáty Evropské unie, závod na Opavsku díky nové 50miliónové technologii splnuje ješte prísnejší kritéria.

Firma, která podle svého vedení má jako jediná v tuzemsku propojenou zemedelskou prvovýrobu se zpracováním a distribucí hotových jídel, rocne zpracuje až 36.000 tun drubežího masa. "Modernizace provozu dává možnost vyrábet kolem dvou tun neomezeného sortimentu za smenu," uvedl šéf firmy. Nyní se predpokládá další, více než desetimiliónová investice do rozšírení kapacit v sektoru uzenárské výroby.

"Se silnými ceskými subjekty dále uvažujeme o ceské verzi obcerstvovacích zarízení typu Fast Food, která by pod názvem Promt Czech Food zahrnovala predevším nabídku drubežího sortimentu a ceských nealkoholických nápoju," dodal Kaprálek.

Výrobky Promtu odebírají predevším velké obchodní retezce v tuzemsku. Export firmy nepresahuje pet procent z produkce, ale jeho perspektiva do budoucna je podle vedení spolecnosti znacná. Konkrétne Slovensko, Slovinsko, Polsko a Nemecko mají o tyto výrobky enormní zájem, dodal Kaprálek.

A.s.MSDZ Promt zamestnávající asi 1140 lidí navýšila loni základní jmení na 1,04 miliardy korun. Kapitálová skupina je pod kontrolou managementu a nekolika fyzických osob.

Kontakt: A.s.Moravskoslezské drubežárské závody Promt, Olomoucká 38, 746 01 Opava, tel.a fax: 0653/621199

Elena Mazurová do


Zdroj: ČTK, 17. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 04:34