Agris.cz - agrární portál

AssiDomän realizoval svůj největší projekt v ČR za miliardu Kč

17. 9. 1998 | ČTK

AssiDomän realizoval svuj nejvetší projekt v CR za miliardu Kc

ŽEBRÁK/PLZEN 17.zárí (CTK) - Výrobu vlnitého papíru v novém závode nedaleko Žebráku s rocní kapacitou 80 miliónu metru ctverecních dnes zahájila švédská spolecnost AssiDomän Packaging Ceská republika. Nákladem jedné miliardy korun je nový závod s plochou témer 22 tisíc metru ctverecních nejvetším projektem prumyslové výstavby na zelené louce realizovaný švédskou firmou v Ceské republice. Uvedl to prezident spolecnosti Leunart Ahlgren.

Závod vyrábí kompletní sortiment obalu z vlnité lepenky vcetne nestandardních obalu podle moderní koncepce Multra pro potreby pivovaru a výrobcu nealko nápoju. Z celkových nákladu cinil podíl 40 procent investic na zarízení. V soucasné dobe zamestnává 87 osob. Produkce závodu je urcena pro odberatele v CR a východním Nemecku.

AssiDomän je jednou z nejvetších evropských spolecností zabývající se zpracováním dreva. V roce 1996 získala majoritní podíl v Sepapu Štetí a v lonském roce v Empack Olomouc.

Spolecnost zahájila zacátkem roku 1996 program podnikatelské expanze ve strední a východní Evrope. Krome CR vyvíjí aktivity na Slovensku, v Polsku, Chorvatsku, Pobaltí a Rusku. Ke konci letošního roku dosáhne rocní výroba vlnitého papíru na zmínených teritoriích 290 miliónu ctverecních metru.

V letošním roce presáhne obrat firmy AssiDomän, která zamestnává na celém svete 18 tisíc osob, více než tri miliardy dolaru.

Pavel Kovárík jw


Zdroj: ČTK, 17. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 07:40