Agris.cz - agrární portál

Lesnická výstava Euroforest s více než stovkou vystavovatelů

17. 9. 1998 | ČTK

Lesnická výstava Euroforest s více než stovkou vystavovatelu

PRAHA 17.zárí(CTK) - Za úcasti 105 až 110 vystavovatelu bude 23.zárí letošního roku zahájen v Prachaticích 7.rocník trídenní mezinárodní lesnické a myslivecké výstavy Euroforest. Na dnešní tiskové konferenci to rekl reditel porádající firmy Planter Viktor Janauer.

Výstava, jejímž cílem je predevším rozvoj obchodního prostredí a predávání odborných informací v ceském lesnictví a myslivosti, je nejvetší akcí svého druhu v zemích východní Evropy.

Podle Janauera ocekávají letos organizátori až 8000 návštevníku z rad odborné verejnosti. Pro ne jsou pripraveny odborné semináre, které se budou týkat napríklad nových leteckých metod likvidace lesních požáru, nebo predcházení ztrát v lesním hospodárství. Na rozdíl od minulých rocníku výstavy bude ta letošní podle Janauera zamerena výrazneji na laickou verejnost.

Také letos obdrží vybrané exponáty, splnující nejprísnejší kritéria z pohledu technologického, ekologického i z hlediska efektivity jejich použití, ocenení "Proforest".

Vrcholem doprovodného programu výstavy bude šestý rocník drevorubecké souteže Šumavský pohár'98, jež se bude konat za úcasti letošního mistra sveta Johna van Kampena z Nizozemska, a mistrovství republiky v práci s motorovou pilou. Mistrovství CR se koná pod záštitou ministra zemedelství CR Jana Fencla, který by se mel letošního rocníku Euroforestu také zúcastnit.

Oldrich Pribík dp


Zdroj: ČTK, 17. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 10:00