Agris.cz - agrární portál

Právo: Konkurence tlačí ceny nízkostupňových piv pod pět korun

17. 9. 1998 | ČTK

Právo: Konkurence tlací ceny nízkostupnových piv pod pet korun

PRAHA 17.zárí (CTK) - Boj o trhy tlací ceny nízkostupnových lahvových piv pod pet korun. Ceny techto piv s obsahem alkoholu od 3,3 do ctyr procent a se stupnovitostí od 8,5 do deseti procent se v retezcích Makro, Penny ci jiných supermarketu pohybují od 3,70 Kc do 4,90 Kc za pullitr. Píše o tom dnešní vydání Práva.

S nízkostupnovým pivem prišel na trh první Plzenský Prazdroj, a to se svým Primusem. Pozdeji se pridaly Pražské pivovary s pivem Sládkuv Meštan ci Starobrno se Zlatým Trumfem. Naposledy prišel nošovický Radegast s pivem Klasik. Podle sládku se pri výrobe techto piv používají nejúspornejší technologické postupy.

Prodejní úspech techto piv tlací také malé pivovary ke snižování cen. "To, co se na trhu deje, není prirozená konkurence, nýbrž cenová válka se vším všudy," sdelil Právu prezident Ceského svazu nezávislých pivovaru Stanislav Bernard. Podle jeho slov se rada menších pivovaru již dostává do vážných existencních potíží.

pok jd


Zdroj: ČTK, 17. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 17:16