Agris.cz - agrární portál

Ústecké pivovary zvýšily produkci o zhruba 44 miliónů korun

16. 9. 1998 | ČTK

Ústecké pivovary zvýšily produkci o zhruba 44 miliónu korun

ÚSTÍ NAD LABEM 16.zárí (CTK) - Jak jedna z mála ceských firem v oboru pokracují letos Ústecké pivovary ve zvyšování produkce. Krome nich roste výstav piva jen v Budvaru a Prazdroji. Pro CTK to dnes uvedl Vladimír Balach, generální reditel skupiny Drinks Union, do níž Ústecké pivovary od konce lonského roku patrí.

Rust zaznamenávají Ústecké pivovary jak pokud jde o množství vyrobeného piva, které se za první pololetí priblížilo 252 tisícum hektolitru, což bylo o více než devet tisíc hektolitru více než v prvním pololetí loni, tak i pokud jde o tržby. Ty za první pololetí letošního roku cinily 256,2 miliónu korun a proti stejnému období minulého roku vzrostly o zhruba 44 miliónu korun.

Vzestupný trend pokracoval i v cervenci, v srpnu pak nastal urcitý výkyv smerem dolu, který byl zrejme zpusoben jednak chladnejším pocasím, možná i náporem konkurencních piv. Celkove ale letní sezóna splnila ocekávání a vedení firmy ocekává, že rocní výsledky možná i prekonají lonský historický rekord v produkci 522 tisíc hektolitru piva. I nadále chtejí Ústecké pivovary udržovat pri stálé kvalite i stabilní ceny své produkce.

Zatímco loni Ústecké pivovary exportovaly deset tisíc hektolitru piva, letos ocekávají vývoz mezi 17 až 20 tisíci hektolitry. Pokles dodávek do Ruska v dusledku tamní ekonomické krize se darí nahrazovat vetším odbytem do Nemecka a dalších západoevropských zemí. Ani na tyto trhy neproniká firma cenovým podbízením, ale udržuje se na cenové hladine místních piv.

Nápojárská skupina Drinks Union má letos dobré výsledky i ve výrobe a odbytu likéru z firmy KB Likér-ÚP, která je dcerinou spolecností Ústeckých pivovaru. Za letošní první pololetí prodala 17,2 tisíce hektolitru alkoholických nápoju, to je 2,7násobne více než ve stejném období loni. Tržby za likéry v prvním pololetí 136,5 miliónu korun byly proti lonsku zhruba trojnásobné. Soucástí skupiny jsou také pivovary a sodovkárny Brno, jejichž limonády Merito si i pri velké konkurenci udržují stabilní odbyt.

Kontaktní adresa: Drinks Union, a.s., Dráždanská 80, 401 73 Ústí nad Labem, tel.:047/5503135.

Marie Zahrádková dp


Zdroj: ČTK, 16. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 14:23