Agris.cz - agrární portál

V polovině října se uskuteční vakcinace zvířat proti vzteklině

16. 9. 1998 | ČTK

V polovine ríjna se uskutecní vakcinace zvírat proti vztekline

PRAHA 16.zárí (CTK) - Státní veterinární správa chystá v polovine ríjna letošního roku pravidelnou vakcinaci zvírat proti vztekline. Behem ní bude v 55 okresech rozmísteno okolo 680 tisíc vakcinacních dávek. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl reditel Státní veterinární správy Ceské republiky Antonín Kozák.

Vakcinace se provádí v Ceské republice již od roku 1989. Každý rok se pravidelne na jare a na podzim kladou ve volné prírode stovky tisíc orální vakcíny ceské výroby. Ve vojenských prostorech a v hure prístupných oblastech Ceské republiky se vakcíny rozmístují podle Kozáka letecky. Kozák uvedl, že letos bylo zatím nalezeno 45 zvírat nakažených vzteklinou, z toho 41 lišek.

Státní veterinární správe se podarilo zavést jednotné veterinární osvedcení o pohybu zvírat. Tento dokument, který podle Kozáka plne vyhovuje evropským normám, zlepší kontrolu nad šírením nakažlivých nemocí zvírat. "Duležité je, že dokument pocítá s plnou odpovedností chovatelu zvírat" dodal Kozák.

Pavel Curda dp


Zdroj: ČTK, 16. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 11:28