Agris.cz - agrární portál

Seskupení Milo Holding zastavilo vývoz olejů a kosmetiky do Rusk

14. 9. 1998 | ČTK

Seskupení Milo Holding zastavilo vývoz oleju a kosmetiky do Ruska

OLOMOUC 14.zárí (CTK) - Seskupení Milo Holding, sdružující významné tuzemské potravinárské firmy Milo, Seliko a Nealko, muselo kvuli financní krizi v Rusku zastavit vývoz rostlinných oleju a kosmetických výrobku na tento východní trh. CTK to dnes rekla mluvcí holdingu Marie Logrová.

"Okamžite po vypuknutí krize jsme náš vývoz do Ruska, který tvorily zejména rostlinné oleje a výrobky telové kosmetiky, zastavili, protože naši ruští odberatelé nebyli schopni za dodané zboží zaplatit," uvedla Logrová.

Dodala, že situace v Rusku zpusobila Milo Holdingu problémy také pri exportu na další východní trhy, nebot rada tamních obchodníku vyvážela cást techto výrobku do Ruska. "Nyní to již kvuli financní situaci v Rusku delat nemohou a tak východní trhy zacínají být zahlceny a naši obchodní partneri z techto zemí zacínají snižovat odber tohoto zboží," rekla Logrová.

Zastavení exportu rostlinných oleju a kosmetických výrobku do Ruska by však podle Logrové nemelo Milo Holdingu zpusobit citelné ztráty. "Díky nedávno uzavrenému kontraktu na dodávku 20 tisíc tun rostlinných oleju pro spolecnost Unilever by mel být tento výpadek exportu nahrazen. U telové kosmetiky jsme upravili výrobní program tak, abychom se se snížením prodeje na východní trhy vyrovnali," dodala Logrová.

Seskupení Milo Holding, které ve svých financních plánech na letošní rok pocítá s obratem kolem sedmi miliard korun, vyváží na východní trhy zhruba 20 procent produkce.

Petr Behal jw


Zdroj: ČTK, 14. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 20:02