Agris.cz - agrární portál

Problematické jahody Lorado velkosklad Ratio obchodníkům vymění

14. 9. 1998 | ČTK

Problematické jahody Lorado velkosklad Ratio obchodníkum vymení

PRAHA 14.zárí (CTK) - Distribucní firma Ratio s.r.o. nemá v soucasné dobe ve svých skladech již žádné dovozové jahody ve sladkém nálevu s etiketou Lorado Qualität, jejichž požití muže podle dnešního upozornení krajské hygienicky Stredoceského kraje Zdenky Krahulcové vážne poškodit zdraví. CTK to dnes rekla spolumajitelka firmy Ratio Lenka Svobodová s tím, že problematické výrobky vymení Ratio obchodníkum za jiné nebo jim vrátí peníze.

Neprodané kompoty jahod v plechovkách o obsahu 410 gramu se tak v soucasné dobe podle ní nacházejí pouze u obchodníku v tržní síti. Podmínkou výmeny zboží je dodací list, upresnila Svobodová.

Za nezávadnost zboží rucí jeho dovozce, pricemž spolu se zbožím distributorovi poskytuje schválení výrobku Ceskou obchodní inspekcí a Ceskou zemedelskou a potravinárskou inspekcí, dodala Svobodová. "Zboží vrácené od obchodníku budeme reklamovat u dovozce," sdelila. Kdo je dovozcem kompotu si však nedokázala vzpomenout.

Podle krajské hygienicky Krahulcové jím je "dasa, Bratislava, Mabomex, Pieštany", pricemž zboží bylo vyrobeno pro Merkur Aussenhandel Hamburg. Výrobek byl do domácí obchodní síte dodán ze skladu Ratio 21.dubna tohoto roku. Císlo dodacího listu je 382640. Minimální trvanlivost výrobku koncí 31.prosince 1998.

aol dp


Zdroj: ČTK, 14. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 13:42