Agris.cz - agrární portál

Export Staropramenu v pololetí meziročně o pět procent vyšší

10. 9. 1998 | ČTK

Export Staropramenu v pololetí mezirocne o pet procent vyšší

PRAHA 10.zárí (CTK) - Petiprocentní mezirocní nárust exportu piva znacky Staropramen za první pololetí 1998 dnes oznámily Pražské pivovary. Podle tiskové mluvcí spolecnosti Diany Dobálové to predstavuje zvýšený vývoz piva této znacky nejen na zavedené trhy, kupríkladu do Británie ci Ruska, ale i na trhy nové, jakými jsou napríklad Izrael ci Mongolsko.

Za obzvlášt úspešný oznacila Dobálová export na britský trh, kde je Staropramen tri roky po uvedení na tamní trh nyní k dispozici již v 1300 hospodách. Prodává se tam jako prémiový ležák za ceny odpovídající této kategorii jak u cepovaného, tak u lahvového piva. "Jeho mezirocní 25procentní nárust objemu prodeje prevyšuje témer trojnásobne mezirocní nárust u segmentu prémiového ležáku ve Velké Británii," uvedla Dobálová, s tím, že 80 procent Staropramenu se prodá v Británii jako cepované pivo.

Provozovnou s nejvyšším prodejem Staropramene je White Horse Pub (Hospoda U bílého kone) v moderní londýnské ctvrti Parson's Green.

Velmi dobre si Staropramen podle Dobálové vede i ve Skandinávii, pricemž ve Finsku je prý lahvový Staropramen podle pruzkumu dokonce dováženou znackou císlo jedna.

Celkove pak Pražské pivovary podle drívejších informací predstavitelu spolecnosti ve sledovaném období vyvezly 185.000 hektolitru piva, což predstavuje témer 15 procent celkové produkce spolecnosti a mezirocní pokles exportu o 13 procent. Financní reditel spolecnosti Miroslav Jersák za hlavní duvod poklesu exportu pocátkem srpna oznacil snížení dovozní kvóty na Slovensku a tlak na objemy znacky Vratislav v Nemecku.

kri ple


Zdroj: ČTK, 10. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 10:39