Agris.cz - agrární portál

Grégr by po analýze souhlasil s omezením dovozu levných vín

9. 9. 1998 | ČTK

PRAHA 9.zárí (CTK) - Ministr prumyslu a obchodu Miroslav Grégr by po dukladné analýze v prípade potreby souhlasil s krátkodobým omezením dovozu levných vín do CR. "Pokud by to ministr zemedelství Jan Fencl navrhl, asi bych souhlasil," rekl Grégr dnes v rozhovoru pro CTK.

Nekterá média nedávno informovala o volání ceských vinaru po regulaci importu vín z Francie, Španelska a Itálie. Jejich deklarovaná celní hodnota je údajne casto dokonce pod náklady na dopravu.

Podle Grégra je MPO pripraveno spolupracovat na príprave techto opatrení. "Nemuže však jít o jednostranná omezení, jak tomu bylo v prípade jablek," zduraznil Grégr. S tím, že tato opatrení by musela platit plošne, nikoli pouze proti EU.

Poznamenal, že tato opatrení pri ohrožení domácí produkce EU rovnež používá a po dukladném predbežném projednání s oduvodnením a casovým horizontem pusobnosti "nic nebrání", aby cas od casu tyto prostredky byly prijímány.

Petr Bayer ple


Zdroj: ČTK, 9. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 09:16