Agris.cz - agrární portál

Na Jihočeské univerzitě se setkají odborníci z oblasti genetiky

7. 9. 1998 | ČTK

Na Jihoceské univerzite se setkají odborníci z oblasti genetiky

CESKÉ BUDEJOVICE 7.zárí (CTK) - Problematikou genetiky a šlechtení zvírat se bude zabývat mezinárodní setkání odborníku, které se koná od 8.do 10.zárí na Zemedelské fakulte Jihoceské univerzity (JU) v Ceských Budejovicích. Podle prorektora JU Václava Rehouta se XVIII.genetických dnu zúcastní na 300 odborníku mj.ze Slovenska, Polska, Madarska, Itálie, Rakouska, Nemecka, Skotska ci Estonska.

Úcastníky konference, která bude venována napríklad molekulární genetice, cytogenetice, genetice zdraví a rezistence, genetické diverzite a šlechtení jednotlivých druhu hospodárských zvírat, budou i zástupci chovatelských svazu, šlechtitelských pracovišt, veterinárních správ a státní správy.

Rehout poznamenal, že na konferenci budou soustredeny príspevky více než 150 tuzemských a zhruba 70 zahranicních autoru. "Vývoj genetiky zhodnotí predstavitel Evropské zootechnické asociace, zajímavé budou i referáty o nových metodách odhadu plemenné hodnoty zvírat a problematice mapování genomu hospodárských zvírat," rekl.

Na XVIII.genetických dnech se však bude hovorit i o reprodukci lišek ci o genomových manipulacích u ryb.

Jakub Sekyra jw


Zdroj: ČTK, 7. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 17:48