Agris.cz - agrární portál

Právo: Slovenská likérka si netroufá prodávat vlastní becherovku

4. 9. 1998 | ČTK

PRAHA 4.zárí (CTK) - Slovenská likérka Chotín nespechá s uvedením své verze becherovky na tamejší trh ani do Ceské republiky, píše dnešní Právo. Podle zdroju listu si vedení chotínské spolecnosti uvedomuje hrozbu nákladného soudního sporu s karlovarským výrobcem známého bylinného likéru.

Slovenská likérka v této souvislosti tvrdí, že ceká, zda Zemanova vláda zmení privatizacní rozhodnutí Klausova kabinetu o spolecnosti Jan Becher - Karlovarská Becherovka (JBKB), napsalo Právo. Reditel slovenské likérky Štefan Šipciak k tomu rekl: " Pokud se prípadní noví majitelé Becherovky dohodnou s majitelem receptury Hoffmanem, bude se na Slovensku vyrábet jiný likér." Dodal, že v Chotíne by mohla rovnež být filiálka chotínského závodu.

"Dnes je ješte težké ríci, zda budeme vyrábet originální bylinnou becherovku, anebo neco jiného. V každém prípade budeme za mesíc pripraveni výrobu zahájit," uvedl pro Právo Šipcík.

Z drívejších informací vyplývá, že chotínská firma získala na 20 let výhradní právo vyrábet likér podle puvodního receptu z roku 1807, který vlastní Zdenek Hoffmann. Staronový likér ze Slovenska mel nést znacku Johann Becher Bitter Karlsbad a prodávat se ve stejných lahvích a s podobnou etiketou jako Becherovka z Karlových Varu.

aol vaj


Zdroj: ČTK, 4. 9. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 12:09