Agris.cz - agrární portál

Milo dodá Unileveru rostlinné oleje za půl miliardy korun

28. 8. 1998 | ČTK

Milo dodá Unileveru rostlinné oleje za pul miliardy korun

OLOMOUC 28.srpna (CTK) - Kontrakt na dodávku 20.000 tun repkového oleje v hodnote témer pul miliardy korun uzavrelo s prední svetovou potravinárskou firmou Unilever vedení spolecnosti Milo holding, která sdružuje podniky Milo, Seliko a Nealko.

Mluvcí Milo holdingu Marie Logrová dnes CTK rekla, že vlajková lod potravinárského holdingu, akciová spolecnost Milo, dodá britskému Unileveru dohodnuté množství rostlinných oleju v prubehu letošního a príštího roku.

"Naše rostlinné oleje se stanou duležitou surovinou pro výrobu ctyr v tuzemsku nejprodávanejších rostlinných tuku Rama, Flora, Perla a Hera, které spolecnost Unilever od roku 1992 vyrábí v Povltavských tukových závodech," uvedla Logrová.

Dodala, že vedení Milo holdingu chce pokracovat v orientaci na spolupráci s financne silnými a spolehlivými mezinárodními partnery. "V dnešní ekonomické situaci je to jedna z prvoradých otázek, která zajištuje stabilizaci penežního toku firmy," rekla Logrová.

Milo Olomouc je tuzemskou jednickou na poli zpracování olejnatých semen a výroby rostlinných tuku a oleju. V roce 1997 vyprodukovalo 62.106 tun rostlinných tuku a oleju, což bylo o 8,4 procenta více než v roce 1996. Podíl Mila na tuzemském trhu s rostlinnými oleji a tuky ciní 3,6 procenta.

Vedení Milo holdingu již delší dobu jedná se zahranicním strategickým investorem o založení spolecného podniku na výrobu rostlinných oleju. Do nej by melo Milo vložit nejmodernejší tuzemskou rafinérii s rocní kapacitou 100.000 tun rostlinných oleju, která stála 600 miliónu korun, a zahranicní partner financní prostredky. Šéfové Milo holdingu však zatím jméno strategického investora drží pod poklickou.

Logrová dnes na dotaz CTK, zda je tímto investorem spolecnost Unilever, odpovedela záporne. "Spolecnost Unilever není strategickým partnerem, se kterým o založení spolecného podniku jednáme," uvedla.

Petr Behal mha


Zdroj: ČTK, 28. 8. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 20:57